Žuvies kukuliukai su Taler traškučiais - patiekalas kuris akimirksniu dings nuo Jūsų stalo! Šie Taler traškučiai yra pagaminti iš tikrų žemės riešutų ir lietuviškų svogūnų.
Patiekiamas su ryžiais arba keptomis bulvytėmis. Tikrai iš naujo įsimylėsite žuvies kukulius! 🌿
Receptui reikės:
• 0.5 kg menkės ar lašišos * rinkitės tą žuvį kurią mėgstate labiau
• 1 mažo raudonojo svogūno
• 1 šaukšto garstyčių
• 1 kiaušinio
• druskos, pipirų pagal skonį
• tarkuotos citrinos žievelės 1 a.š
• Taler traškučių su žemės riešutais ir svogūnais
• 200 g majonezo
• 1 šaukštelio Sriracha padažo arba kokio kito aštraus
• 1 citrinos sulčių
• 1 čili pipiro
• saujos kalendros
Gaminimas:
1.Sumalkite žuvį kartu su svogūnu. Smulkiai supjaustykite 1 čili pipirą, sudėkite į žuvį. Paplakite kiaušinį, supilkite, sudėkite garstyčias ir sumaišykite, įberkite druskos, baltųjų pipirų, citrinų žievelės, šiektiek kapotos kalendros.
2.Viską išmaišykite, drėgnomis rankomis suformuokite kukulius, apvoliokite juos Taler traškučių džiūvėsėliuose ir palikite 15 min pastovėti šaltytuve.
3. Kukuliukus galite kepti įkaitintoje orkaitėje 180°C apie 20min. Aš kepiau ant keptuvės su šlakeliu alyvuogių aliejaus kol apskrudo uš abiejų pusių.