Palepinkite save Ispanišku desertu, kurį pasigaminsite žaibiškai. Alfas atskleis, kaip lengvai paruošti kremą, kuris yra tikras krembriulė pusbrolis ir kaip jį patiekti su "Taler" traškučiais. 😋🇪🇸
Skirta 4–5 asm. 👥️Gaminimo laikas: apie 3 val. ⏳️
500 ml pieno
4–5 cinamono lazdelių
Žiupsnelio tarkuotos apelsino žievelės
2 puodelių espreso kavos
4 kiaušinių trynių
125 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 šaukšto kukurūzų krakmolo
2–3 riekelių juodos duonos „Bočių“
½ šaukšto sviesto
1 saujelės aviečių
TALER arbatinių traškučių (patiekimui) ✅️
- Į prikaistuvį supilkite pieną, sudėkite cinamono lazdeles ir tarkuotą apelsino žievelę. Supilkite espreso kavą.
- Užvirinkite ir palikite pastovėti 5–10 min.
- Į daugiafunkcinį virtuvinį kombainą sudėkite kiaušinių trynius ir nerafinuotą cukranendrių cukrų. Išplakite iki purios masės.
- Į kiaušinių masę per sietelį supilkite pieno ir kavos mišinį, sudėkite kukurūzų krakmolą ir kaitinkite iki 95 °C temp. 3–4 greičiu apie 15 min., kol sutirštės.
- Sutirštėjusią masę supilkite į indelius ir laikykite šaldytuve apie 2–3 val., kol sustings.
- juodos duonos riekeles sutrupinkite.
- Keptuvėje sumaišykite duonos trupinius, rudąjį cukrų ir sviestą. Kaitinkite, kol cukrus karamelizuosis ir apdengs trupinius. Atvėsinkite.
- Sustingusį kremą apibarstykite karamelizuotais duonos trupiniais ir papuoškite šviežiomis avietėmis.
Galite patiekti su "TALER" arbatiniais traškučiais. 😋👌
Pilną laidą, kurioje gaminamis šis receptas galite rasti: https://www.delfi.lt/video/laidos/alfo-sou/alfo-receptas-krembriule-pusbrolis-kremas-catalana-94490789