Gurmaniškas užtepėlės receptas 😋
Vasara yra tikras daržovių mėgėjų metas, nes jos šiuo metu būna pačios skaniausios. O šį kartą Alfas atskleis, kaip jas panaudoti ypatingai gardžiai užtepėlei su ypatingu poskoniu.
Skirta 3–4 asm.
Gaminimo laikas: apie 1 val.
4 įvairiaspalvių paprikų
2–3 šaukštų moliūgų sėklų ir rapsų aliejaus
1 saujelės petražolių
4–5 marinuotų agurkėlių
2–3 šaukštų maskarponės
2 skiltelių česnako
1–2 šaukštų baltojo vyno acto
Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių su druska
2–3 riekelių vytinto kumpio
1 saujos TALER"Su tikro pelėsinio sūrio traškučių."
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio keturių pipirų mišinio
- Įvairiaspalves paprikas apšlakstykite moliūgų sėklų ir rapsų aliejumi, pagardinkite druska.
- Paprikas kepkite orkaitėje 200 °C temp. apie 25–30 min., kol apdegs odelė. Iškeptas paprikas atvėsinkite, nulupkite odelę ir išimkite sėklytes.
- Pusę kiekio keptų paprikų susmulkinkite nedideliais kubeliais.
- Petražoles ir marinuotus agurkėlius smulkiai sukapokite. Sumaišykite su pjaustytomis paprikomis ir viską pagardinkite skysčiu nuo keptų paprikų.
- Keptas paprikas sumaišykite su maskarpone, česnaku, actu ir prieskoniais.
- Gerai sutrinkite rankiniu trintuvu iki vientisos masės.
- Gautą užtepėlę dėkite į lėkštę, ant viršaus dėliokite smulkintas paprikas. Šalia sudėkite paplėšytą vytintą kumpį.
- Patiekite su TALER "Su tikro pelėsinio sūrio traškučiais"